2010. október 9., szombat

Kedves Barátok, Ismerősök és ismeretlenül is Érintettek!

Bizonyára nem kell tudatnom a hírt, miszerint Geréb Ágnest a napokban letartóztatták. Ennek kapcsán indítottam el kezdeményezésem. Ági és társai huszonkét éve próbálják rábírni a magyar jogalkotást, hogy törvényt hozzanak végre az intézeten kívüli szülés szabályozásában, mindeddig eredménytelenül. Ennek a joghézagnak "köszönhető" Ági meghurcoltatása. Ha lenne idevonatkozó törvény, ez nem történhetett volna meg.
Az otthonszülés jogi szabályzásáért, az abban segédkezők jogi helyzetének törvényes kereteiért, a szülés-születés helyének megválasztásának alternatíváiban a szabad döntésjogért békés demonstrációt szervezünk
2010. október 10-én, 17 órától a szegedi Városi Bíróság (Szeged, Széchenyi tér) épülete előtt. A gyülekezés 16.30-tól ugyanitt.

A rendezvényre rendőrségi engedéllyel rendelkezünk. A nyugalmáért magunk felelünk. Nem lehet tovább hallgatni sem annak,aki otthonában kívánta, kívánja világra hozni gyermekét, sem annak, aki intézményes keretekben bízik, közös ügyünk, minden felelős emberé, akiben él az anyaság tisztelete. Aki azonosulni tud ezzel, kérem jöjjön el, hozza el családját, barátit és főként gyermekeit, és fejezze ki jelenlétével a jelen hiányosságát.

Néhány kérésem volna Felétek:
- aki szeretne eljönni, jelezzen vissza részemre ezen az email címen, vagy a 06/30/429-5934 telefonszámon. Ez azért nagyon fontos, mert ha abban szeretnénk felszólalni, hogy jogos igény van a törvény meghozatalára, akkor ne tegyük ezt az ügyet nevetségessé azzal, hogy csak páran lézengünk ott. A média útjai kifürkészhetetlenek.
- tegyétek ki az üzenetemet bármely internetes oldalra, szóljatok barátaitoknak, ismerőseiteknek, gyertek el minél többen.
- ha van köztetek olyan, akinek megvan Palya Bea Egyszálének című cd-je, amin a Születésdal található, jelezze nekem a fent megadott módon.
- valamint ennek okán, szükségünk volna a demonstráció idejére egy hordozható, elemmel működő cd-lejátszóra, ha valaki közületek rendelkezik ilyennel, kérem, segítsen!
- segítségeteket szeretném kérni néhány transzparens készítésében, a részleteket szintén az elérhetőségeimmel oldjuk meg.
- külön jelezze közületek az, aki szeretne fölszólalni a rendezvényen, van erre lehetőség.

0 megjegyzés: